3 Ocak 2011 Pazartesi

KIZIMIN 6 AY KINASI 25 ARALIK 2010

2010 yılının son cumartesi günü kızım 6 aylık oldu.Ege bölgesine ait bir gelenek olarak kızıma 6 ay kınası yaptık.6 ay kınasında önceden karar verdiğiniz birisi(bizim Sara teyzemiz oldu)bebeğinizin tırnaklarını kesiyor ciciannesi oluyor.Ciciannesi ve bebeğin annesi birbirlerine karşılıklı(nişan selesi tarzı)hediye sepetleri hazırlıyorlar,daha sonrada bir tepsiye çeşitli meslekleri temsil eden objeler koyuyorsunuz ve bebeğin önüne veriyorsunuz onlardan birini seçmesini bekliyorsunuz.seçtiği obje onun ilerideki mesleğini gösteriyor..Benim kızım ingilizce sözlük seçti sanırım halası gibi yabancı dillerle ilgilenicek.Bildiğiniz kına gecesi yapılıyor ve ciciannesi bebeğin eline kına yakıyor.(kına elbislerimiz için anneannemizede çok teşekkürler)Eğlenmeyi ve misafir ağırlamayı seven tüm kız annelerine tavsiye ederim,ilerisi için çok güzel bir anı..Biz çok eğledik..

4 yorum:

  1. Allah hep böyle mutlu günler yaşamamızı nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim hoşgelmişsin..Ela' ya çok güzel hatıraların yer aldığı bir blog oluşturursun inşallah.. Sayende 6 ay kınası diye bir şey olduğunu öğrenmiş olduk :) Allah gelin kınasını da yapmayı nasip etsin..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ben geldimm :) minik prensesimin bloğuda mı varmışş. Hayırlı olsun bakalım.İnşallah daha aktif kullanabilirim,Elanın sayesinde neler öğreniyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Ayy ayy maşallah,ne şeker şey Ela kız :) Ben de ilk kez duyuyorum 6ay kınasını,sevgiler...

    YanıtlaSil