12 Ocak 2011 Çarşamba

ESKİ DOSTLARLA ÇOK GÜZEL BİR KUTLAMA..

Dün akşam çok sevdiğim dostlarım bizi ziyarete geldi ,toplanmamızın amacı kızımın ciciannesi benimde biricik canım dostumun,arkadaşımın,ablamın,müdürümün....(nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum benim için bu dünyada o kadar değerli ve hayatımdaki yeri o kadar önemliki )doğumgünüydü.Hep birlikte onu kutladık kızım iki tane canavar ağbiyi görünce çok mutlu oldu.Kızım şov yapmayı çok seviyor evimizde misafirler varken süt dökmüş kedi gibi biz yalnız kalınca bu sefer o canavarlaşıyor:)Neyse artık elayı böyle kabul ettik.Bugünde misafirlerimiz vardı kızım onlarada şov yaptı. iyikidoğdun SARA iyiki seni tanımışım.Biz GÜMÜŞ ailesi olarak seni çok seviyoruz.Misafirlerim gelicek diye bütün gün hazırlandım sanırım değdide memnun kaldılar,şimdide sizinle o akşam çok beğenilen iki tarifimi paylaşmak istiyorum..
JAPON GÜNEŞİ:Bu tarifi nette görmüştüm sonrada kızımı çok seven Filiz ablası tarifi denedi çok güzel olduğunu söyleyince bende özel misafirlerim için yaptım**Yarım kilo yağsız kuzu (ben kuzu etiyle yaptım çok güzel oldu)yada dana etini bir soğanla kavurarak güzelce pişiriyorsunuz.Ayrı bir tavadada mantarları azcık tereyağı ile suyunu çekene kadar soteliyorsunuz,mantarlar piştikten sonra et ve mantarı karıştırıyor biraz baharatla biraz daha kavuruyorsunuz içine çok az kuru olmasın diye salçalı su ekliyorsunuz.ayrı bir tavada küp küp kestiğiniz patlıcanları kızartıyorsunuz,yine ayrı bir tavada incecik içi boş sarılmış(bir yufkadan ben 15 adet çıkardım)sadece ucuna açılmasın diye yağ sürülmüş sigara böreklerini kızartıyorsunuz.küçük bir kasede az sarmısaklı yoğurt hazırlıyorsunuz.büyük bir yuvarlak tabağın ortasına yoğurt kasesini koyoryorsunuz,daha sonra etrafına önce mantarlı eti üstüne patlıcanı en üstünede güneş şeklinde sigara böreklerini diziyorsunuz benim tabaklarım küçükdü o yüzden ben sigara böreklerini ikiye kestim.masanızda harika bir görüntü yaratıyor ve yiyenler parmaklarını yiyor .mutlaka deneyin.
FIRINDA PATATES:patatesleri kabukları ile güzelce yıkayıp gelişigüzel borcamın içine doğruyorsunuz üzerine çok az zeytinyağı tuz karabiber kimyon kekik bul biber kırmızı toz biber döküp elinizle bir güzel karıştıyorsunuz sonra fırına veriyorsunuz etin yanında süper oluyor...

6 yorum:

  1. Japon gunesini ilk fırsatta yapılacaklar listesine ekledim :) ELlerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. hersey cok guzeldi , herkes cok guzeldi. benim icin gercekten harika bir supriz ve harika bir gece idi. bende sizleri coooook seviyorum . ama ne yalan soyleyeyim en cok Ela'mı...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor japon güneşi.. bence muhallebili kadayıfı da vermelisin ben çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  4. mutlaka yap burcucum sofrada çok şık duruyor tatıda çok lezzetli..

    YanıtlaSil
  5. benide seviyorsun sara ben biliyorum:)tabii canım kızımı sev o çok uzun yoldan geldi bize..

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun şekerim senin tavsiyenle yaptım birdahakine muhhalebili kadayıfında fotosunu çeker veririm.restaurantakine benziyormu???

    YanıtlaSil