21 Ocak 2011 Cuma

KUZUM İLK ÇORBASINI YEDİ...

Benim minik aşkım 7 aylık oldu, yani 7 ayımızı bitirdik 8den gün alıyoruz.Hergün büyüyor, daha dün gibi ev ilk getirdiğimiz gün, koltuğa yatırmıştık kuzumu.Hatta ilk öğrendiğim an bile heran gözümün önünde ,ELA bizim için çok uzun yollardan geldi 4 yıl bekledik babasıyla onu.Ama Allahıma binlerce şükür sonunda bizim oldu, umarım çok mutlu sağlıklı uzun bir hayatı olur.Ve kuzum geçen ay ek gıdalara başlamıştı yoğurt meyve ve muhhalebi yiyorduk.Bu ay çorbayada geçtik ve bugün ilk çorbamızı yedik.sebze çorbası ilk gün için gayet iyiydik ama kızım benim peynir yemiyor.doktorumuz farklı alternatiflerde bulundu bakalım bu hafta onları deniycez sizinde önerileriniz varsa açığım..

15 Ocak 2011 Cumartesi

KIZIM EMEKLİYOR..

10 Gündür bu konuyu bir türlü yazamadım.benim kızım 6,5aylık artık emekliyor.Benim kızım biraz hızlıydı 5 aylıktan beri sürekli asker gibi sürünüyor.3,5 ayllıken pufun üstünden geri geri giderek düşmüştü ,şimdide yürümesini bekliyoruz.ama sormayın 2 dakka mutfağa gidiyorum , bir dönüyorum Ela arkamda, yürüyor halini düşünemiyorum ,o kadar hızlıki.Bugün kafasına servis masasını düşürdü.Kıyamam çok korktu ama kucağım alınca sustu yani biz evde yalnızken bir canavar ama evde misafir varken yada biz gezmekteyken süt dökmüş bir kedi.Ama ben onu çooooooooooooooookkkkkk seviyorum.Haftaya 7 aylık olucaz..Çorbalar bizi bekler.

DENİZ' İMİZDE DÖKÜNTÜ VAR....

Ve gecenin yıldızı DENİZ.Merak etmeyin ben değilim adaşım küçük DENİZ.Bugün yine bebekler buluşması vardı.Zeynebime gittik hep beraber ,ama artık büyüyor bebeklerimiz.emekleyenler,tay tay yürüyenler,her yerde ek gıdaya geçen bebeklerimiz herkes ayrı bir köşede yemek yiyor.Bu akşam erkeğimizde bizimleydi ,kocaman olmuş görmeyeli bütün kızlarımıza  bir kez yanaştı ama henüz karar vermedi.:)Zaten babalarımızda kız babası olduğu için bu durumdan pek muzdarip aslında:)Denizcim bütün gece ağladı.Vücudunda kırmızı kabarıklıklar var Deniz zaman zaman bu şekilde döküntüler yaşıyor ve sanırız çok kaşınıyor o yüzdende çok ağlıyor daha 6 aylık olduğu için doktor kesin teşhis koyamadı süt alerjisi olabilir dedi.Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlar destek olur fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Kuzumuzu bu dertten kurtarmamız lazım yoksa annemiz turksattan çıkıp hotbırd e bağlıycak:)babamızda sürekli hasta olucak..Fikirlerinizi bekliyoruz.

12 Ocak 2011 Çarşamba

ESKİ DOSTLARLA ÇOK GÜZEL BİR KUTLAMA..

Dün akşam çok sevdiğim dostlarım bizi ziyarete geldi ,toplanmamızın amacı kızımın ciciannesi benimde biricik canım dostumun,arkadaşımın,ablamın,müdürümün....(nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum benim için bu dünyada o kadar değerli ve hayatımdaki yeri o kadar önemliki )doğumgünüydü.Hep birlikte onu kutladık kızım iki tane canavar ağbiyi görünce çok mutlu oldu.Kızım şov yapmayı çok seviyor evimizde misafirler varken süt dökmüş kedi gibi biz yalnız kalınca bu sefer o canavarlaşıyor:)Neyse artık elayı böyle kabul ettik.Bugünde misafirlerimiz vardı kızım onlarada şov yaptı. iyikidoğdun SARA iyiki seni tanımışım.Biz GÜMÜŞ ailesi olarak seni çok seviyoruz.Misafirlerim gelicek diye bütün gün hazırlandım sanırım değdide memnun kaldılar,şimdide sizinle o akşam çok beğenilen iki tarifimi paylaşmak istiyorum..
JAPON GÜNEŞİ:Bu tarifi nette görmüştüm sonrada kızımı çok seven Filiz ablası tarifi denedi çok güzel olduğunu söyleyince bende özel misafirlerim için yaptım**Yarım kilo yağsız kuzu (ben kuzu etiyle yaptım çok güzel oldu)yada dana etini bir soğanla kavurarak güzelce pişiriyorsunuz.Ayrı bir tavadada mantarları azcık tereyağı ile suyunu çekene kadar soteliyorsunuz,mantarlar piştikten sonra et ve mantarı karıştırıyor biraz baharatla biraz daha kavuruyorsunuz içine çok az kuru olmasın diye salçalı su ekliyorsunuz.ayrı bir tavada küp küp kestiğiniz patlıcanları kızartıyorsunuz,yine ayrı bir tavada incecik içi boş sarılmış(bir yufkadan ben 15 adet çıkardım)sadece ucuna açılmasın diye yağ sürülmüş sigara böreklerini kızartıyorsunuz.küçük bir kasede az sarmısaklı yoğurt hazırlıyorsunuz.büyük bir yuvarlak tabağın ortasına yoğurt kasesini koyoryorsunuz,daha sonra etrafına önce mantarlı eti üstüne patlıcanı en üstünede güneş şeklinde sigara böreklerini diziyorsunuz benim tabaklarım küçükdü o yüzden ben sigara böreklerini ikiye kestim.masanızda harika bir görüntü yaratıyor ve yiyenler parmaklarını yiyor .mutlaka deneyin.
FIRINDA PATATES:patatesleri kabukları ile güzelce yıkayıp gelişigüzel borcamın içine doğruyorsunuz üzerine çok az zeytinyağı tuz karabiber kimyon kekik bul biber kırmızı toz biber döküp elinizle bir güzel karıştıyorsunuz sonra fırına veriyorsunuz etin yanında süper oluyor...

9 Ocak 2011 Pazar

BEBEKLER BULUŞMASI (ama bir eksikle malesef)

Biz arka arkaya bebekleri olan 4 aileyiz.hepimizin arasında ortalama 2 ay var.Muhakkak ayda bir görüşüyorduk ama buaralar toplanmak pek kısmet olmadı .Bugün bir eksikle kahvaltımıza gittik.Çocuklar büyümeye başladıkça zorlaşıyor pek bişey anlıyamıyoruz oturup sohbet edemiyoruz.Ama yinede çok keyifli bir gündü.Ateşcim senide aramızda görmek istiyoruz çok özledik.canım cici kızım Zeynebim hergeçen gün saçlarını uzatarak kızımın kıskanmasına sebep oluyor,Bugün adaşım Denizim çooook usluydu kuzum hasta olmuş öksürüyor.Dikkat arkadaşlar sanırım salgın varmış biz olmadık henüz umarımda olmayız.Buarada benim kızım bugün ilk kez mama sandalyesinde meyvesini yedi ve artık kendi kendine oturabiliyor.Kahvaltıdan sonra gidip yine kızıma ve zeynebe ve babalarına çok gücel ciciler aldık.seneye kızımı onların içinde hayal etmek çok güzel:)
Ama benim kızım buaralar geceleri hiç uyumuyor çığlıkla uyanıyor bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim yakında zombi olucam uyku yok uyku yok....

7 Ocak 2011 Cuma

yeni iş, yeni fırsatlar

13 yıl sonra ilk kez kızımın doğumu ve iş yerimin kapanması  ile birlikte bir süredir evde oturuyorum.Ela yani kızım günümüm çoğunu benden alıyor, ev işlerinden kalan zamanlardada nette yeni şeyler arıyorum.Geçenlerde yine böyle bir günde surf yaparken kendim için hatta tüm ek iş isteyenler için yeni bir fırsatla tanıştım.Öncelikle üyelik sistemi ücretsiz en başta bunu belirtmek istiyorum.isim adres ve tc kimlik nosu yeterli.Daha sonra size bir katalog geliyor,işin içeriği ünlü bir marka olan pierre cardinin iç çamaşırı-gecelik-pijama-çorap koleksiyonu.Bu ürünleri çok uygun fiyata dilerseniz kendinize alıyorsunuz dilersenizde satıyorsunuz.Satılan ürünler herkesin kullanması zaruri olan ihtiyaçlar.ee birde tabii iyi bir markayı uygun fiyata bulabilince Yemede yanında yat durumu.Bence herkes değerlendirebilir en azından katalogları görebilirsiniz.İlgilenenler için dcgumus@hotmail.com. Hepimiz para kazanmayı hak ediyoruz değilmi?????FORMU DOLDURUN PİERRE CARDİN TEMSİLCİLİĞİNİ KAZANIN                       http://www.avrupanet/.working.com/alt_uye_kaydi.php?ref=255410    Sevgilerle

5 Ocak 2011 Çarşamba

o kadar güzelbir yazıki paylaşmadan edemedim.

ANA RENKLER bloğundaki arkadaş yazmış ama o kadar çok beğendimki bende paylaşmak istedim.şuanki duygularımı o kadar güzel ifade etmişki.tekrar teşekkürler ellerine sağlık ve blogları çok güzel mutlaka ziyaret edilmeli....
Çalışmayan (!) bi anneyim ben..


Peki nedir,nasıldır çalışmayan bi anne olmak?


Zannedildiği kadar kolay mıdır?


“Sizin işiniz kolay,sürekli evdesiniz” cümlesini sık sık işitmeyi hak edecek kadar mı kolaydır?


Fedakarlık sadece yavrusunu bırakmak zorunda kalıp çalışmakta mıdır?


Ya da çok mu zordur? Çok mu sıkıcı?


Kendinden,kariyerinden,sosyal hayatından vazgeçmiş bi anne etiketi,çalışmayan anneler için biçilmiş kaftan mıdır?


Sorular çok,cevaplar çoğu zaman net ama her anne için farklı belki de..


Bana göre..


Çalışmayan anne olmak;


 24 saat yavrusuyla bi arada olmaktır.


Gece uyuyup-uyanma seansları sonrası,sabah sinir harbinden çıkmış  gibi yataktan kalkmak ve sonra da olay mahallinden uzaklaşıp sakinleşme,rahatlama  seçeneği olmadan,tüm sakinliği ve sevgisiyle kaldığı yerden devam etmek zorunda olmaktır.Tüm gün mesaidir kimi zaman.


Kuzusunu bir yere bırakmak,gönüllü ya da gönülsüz ondan ayrılmak zorunda olmamaktır.


Evladına her istediğinde sarılmak,onu kucaklamak,doyasıya öpmek,koklamaktır.


Evde olduğu için, uyku saati dışında 1 sn. bile olsa ondan ayrılmak istemeyen bir çocukla, her işe yetişmek zorunda olmaktır. Yemek yapmalı,evi her zaman temiz olmalı,ne de olsa evde olduğu için çat kapı gelebilecek misafirlere her zaman hazırlıklı olmalıdır çalışmayan anne. Tüm bunların içinde becerebiliyorsa lavaboya gidebilmelidir. Ama asıl maharet bunu bile “çocuğum ağlayacak arkamdan” diye stres olmadan yapabilmektedir.Uyku saatinde banyo yapmak isteyip,telsizi almadan banyoya gidememek ve telsizden gelen bir sesle yarı sabunlu banyodan fırlamaktır.


Kışları, eğer ki gündüzleri kullanabileceğiniz bi araba yoksa, sürekli ama sürekli evde olmaktır.  Eğer ki aileden ayrı bir şehirde yaşanıyorsa, anne-çocuk birbirine arkadaş olmaktır,yalnızlıkları paylaşmaktır.


İlk senelerde bakımsızlığı tavan yapmış bir eş olmaktır. Böyle olmaktan nefret edip, pijama çıkarıldığında kendini şanslı saymaktır. Bu halinden nefret edip,şartları sonuna kadar zorlamak, türlü şaklabanlıklarla çocuğu oyalayıp kendine çeki düzen vermeye çalışmaktır.


Baharla birlikte sürekli dışarı olmaktır.El ele gezmektir,dolaşmaktır,keşfetmektir.Büyüdükçe kendine arkadaş olmaya başlayan o minik insana bakmaya doyamamak,hızla büyüyüşüne inanamamaktır. Yarın değişik ne yapsak,nereye gitsek diye bi sonraki günün planını yapmaktır heyecanla. Alışverişi beraber yapmak,eve gelip beraber yerleştirmek,her şeyden olduğu gibi bundan da bir oyun türetebilmektir.


Hasta olduğunda başucunda olabilmektir.Şimdi nasıldır,ne yapıyordur diye merak içinde olmamaktır.


Kendinle olabilmek için biraz büyümesi gerektiğini bilmektir. Aklına eseni,canının çektiğini yapamamaktır. Biraz internette gezinmek,maillerine bakmak ya da biraz kafa dağıtıcı birkaç hobi ile uğraşmak için öğle uykusunun uzaması için dua etmektir.


Tüm gün göreve hazır bi oyun arkadaşı olmaktır. Miniğiyle doyasıya oynamak,eğlenmek,bir çok oyunu beraber keşfetmektir. Yeniliklere “Aaaa” diye beraber şaşırmaktır. Söylediği her yeni kelimede, keşfettiği  her yeni mimikte,başardığı her adımda,her ilk’inde onun yanında olmak,büyümesinin her anına şahit olmaktır.


İş çalışmak ya da çalışmamakta değil,anne olmaktadır. Zorluklara kafayı takmayıp, anne olmanın keyfini çıkarmaya çalışmaktır..


 Not:  Bu yazıyı hazırlarken aslında çok tereddüt ettim. Amacım kesinlikle çalışan anne- çalışmayan anne kıyaslaması yapmak değil. Sadece kendi çerçevemden bir bakış. Bu böyle biline :)

çok güzel bir gündü...

Bugün izmirde hafif soğuk ama güneşli bir hava vardı.Canım kızımla bunu kaçırmak istemedik.Babamız bizi 13:00 gibi Foruma bıraktı kızımla bu saatlere kadar gezdik.Her yerde indirimler başlamış.Kızıma gelecek kış için bir sürü ciciler aldım:))zarada uzun zamandır gözüme kestirdiğim kadife bir pantolon vardı önce ondan başladık:)sonrada sırayla birkaç şey daha baktık.Mathar carede kırmızı bir mantoda aklım kaldı ama ona karar veremedim.Önereceğiniz başka yerler varsa kızıma daha ciciler alabiliriz.Önerilerinizi bekliyorum...

3 Ocak 2011 Pazartesi

teşekkür..

13 yıl sonra bebeğimin doğumu ve iş yerimin kapanması ile bir süredir işsizim.Hep değişik bişeylerle uğraşmak istiyorum ama o kadar maymun iştahlıyımki hemen sıkılıyorum,ayrıcada el becerim yemek dışında nerdeyse hiç yok.Belki bloglar sayesinde yeni arkadaşlar bulur,yeni hobiler keşfeder ve denemeye çalışırım,ayrıcada kızıma çok güzel bir sayfa bırakmış olurum.Bana bu konuda ön ayak olan uzaklardaki,Masal'ın annesi, gönlümüzün bir olduğu canım arkadaşım Burcu'ya çok teşekkür ederim.Kendisi çok becereklidir.onuda burdan takip edebilirsiniz.kirmizipanjurluev.blogspot.com

KIZIMIN 6 AY KINASI 25 ARALIK 2010

2010 yılının son cumartesi günü kızım 6 aylık oldu.Ege bölgesine ait bir gelenek olarak kızıma 6 ay kınası yaptık.6 ay kınasında önceden karar verdiğiniz birisi(bizim Sara teyzemiz oldu)bebeğinizin tırnaklarını kesiyor ciciannesi oluyor.Ciciannesi ve bebeğin annesi birbirlerine karşılıklı(nişan selesi tarzı)hediye sepetleri hazırlıyorlar,daha sonrada bir tepsiye çeşitli meslekleri temsil eden objeler koyuyorsunuz ve bebeğin önüne veriyorsunuz onlardan birini seçmesini bekliyorsunuz.seçtiği obje onun ilerideki mesleğini gösteriyor..Benim kızım ingilizce sözlük seçti sanırım halası gibi yabancı dillerle ilgilenicek.Bildiğiniz kına gecesi yapılıyor ve ciciannesi bebeğin eline kına yakıyor.(kına elbislerimiz için anneannemizede çok teşekkürler)Eğlenmeyi ve misafir ağırlamayı seven tüm kız annelerine tavsiye ederim,ilerisi için çok güzel bir anı..Biz çok eğledik..